Spoštovani udeleženci/starši udeležencev!

Želim vas obvestiti, da pri NANi tečaji in individualne ure angleščine potekajo po ustaljenem urniku.

V skladu s splošnimi navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport vas obveščam o splošnih napotkih in usmeritvah glede ravnanja v času širitve Koronavirusa.

V Sloveniji še ni bil potrjen noben primer in da kar najbolj zajezimo širjenje virusa, je potrebno upoštevati vsakodnevne preventivne ukrepe:

– Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.

– Ne dotikamo se oči, nosu in ust.

– V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.

– Upoštevamo pravila higiene kašlja.

– Redno si umivamo roke z milom in vodo.

– Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Pri NANI sledimo vsem napotkom, ki jih izdajajo pristojne inštitucije, prosim pa starše – predvsem mlajših otrok, da jih dodatno opozorijo na higieno kašlja in umivanja rok.

Točna inkubacijska doba novega virusa še ni znana, naj pa bi bila okoli 14 dni. Zato napotek vsem tistim, ki ste v zadnjih dveh tednih bili na katerem koli izmed kriznih območij, da še posebej spremljate svoje zdravstveno stanje in ostanete doma. V primeru pojava simptomov ravnajte v skladu z navodili NIJZ.

Podrobne informacije najdete na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019 in na spletni strani Vlade RS: https://www.gov.si/podrocja/zdravje/preventiva-in-skrb-za-zdravje/obvladovanje-nalezljivih-bolezni/koronavirus/.

Vsem želim veliko zdravja, predvsem pa, da ob upoštevanju splošnih navodil nadaljujemo s vsakodnevnim življenjem in se ne prepuščamo paniki.

Se vidimo!