SoftEnglish

Drugačen, netradicionalen in inovativen pristop

SoftEnglish ponuja materiale, primerne za popolne začetnike in učence z učnimi težavami, posebej se osredotoča na težave, ki so značilne za disleksijo. V naboru materialov so tudi knjige za starejše učence in odrasle, ki želijo izboljšati branje in pisanje v angleškem jeziku. SoftRead je unikatna in enostavna metoda, s pomočjo katere se vsakdo lahko nauči brati v angleščini. Pri izvajanju SoftRead metode so v pomoč mnoge igre, ki razveselijo najmlajše, pa tudi tiste malo starejše učence.

NANA Prevajanje in izobraževanje je zastopnik za SoftEnglish, vse materiale lahko naročite pri nas.

Knjige

YoungSoftRead in SoftRead sta namenjena učenju branja za začetnike s pomočjo uporabe simbolov. Predstavljene so vse črke abecede in njihovi glasovi, črke se nato nemudoma povežejo v glasovne enote. Advanced je namenjen starejšim učencem in predstavi večino vzorcev branje/pisanje na logičen in prijazen način.

YoungSoftRead je zbirka 4 knjig, posebej pripravljenih za učence od 4 do 7 let in za učence s posebnimi potrebami. Učence seznani z vsemi črkami abecede in njihovimi glasovi. Predstavi načelo povezovanja glasov s pomočjo slik, z dekodiranjem simbolov in povezovanjem glasov. Z različnimi aktivnostmi, kot so barvanje, povezovanje, označevanje, izrezovanje in lepljenje, učenci razvijajo tudi motorične sposobnosti.

SoftRead je knjiga, primerna za starost 7–8+. Aktivnosti so prilagojene starejšim učencem.

Advanced knjiga je primerna za starost 10+, za tiste, ki so se že naučili dekodiranja, poznajo vse glasove črk in jih znajo povezati v zloge in besede. S pomočjo aktivnosti obkroževanja, označevanja, dopolnjevanja, prepisovanja in branja knjiga predstavlja in razloži bralne vzorce in vzorce črkovanja, vključno z nemimi črkami in spremembami v izgovorjavi.

Igre

SoftEnglish ima v svoji zbirki veliko iger, ki se igrajo kot priljubljene družabne igre – igra s kartami remi ali spomin. Vendar to ni “navaden” spomin. Igre namreč vsebujejo dve enaki slikovni kartici in eno kartico z besedo, tako lahko igramo spomin na različnih ravneh glede na starost učenca in namen igre:
– raven 1: slika s sliko
– raven 2: slika z besedo
– raven 3: dve sliki in beseda

V zbriki SoftRead sta dve igri, ki predstavita vse črke (vključno s kombinacijami dveh črk) in njihove glasove s tremi karticami: črka/i z dvema različnima slikama, ki predstavljata začetni glas. Igra se kot spomin.

Tudi SoftWord se igra kot spomin, v zbirki so:
– pridevniki A in B
– glagoli A in B
– samostalniki A in B
– živali
– barve

That’s it je zabavna igra s kartami, primerna za starost 10+. Med igro igralci vadijo branje in izgovorjavo. Igra se kot remi, teme so: samostalniki, pridevniki, glagoli, živali.

Plakati

SoftRead ponuja tematske plakate, na katerih najdemo besedišče s slikami, ki ga uvajajo igre SoftRead and SoftWord.