Novice

Obveščamo. Sporočamo. Vabimo.

SREČNO 2024!

Leto je pri koncu. V zadnjem tednu smo pri NANI ure izkoristili za učenje skozi igro, malce praznovanja in zabave. Se vidimo v 2024!

Preberi več ›

NOVO ŠOLSKO LETO JE TU!

Pa je tukaj – novo šolsko leto!

Vsem, ki danes ponovno sedate v šolske klopi, želimo lep začetek novega šolskega leta.

Kmalu pa se ponovno vidimo tudi v jezikovni šoli NANA.

RAZPISUJEMO:

– predšolsko skupino

– skupine za mlajše otroke

– skupine za mladostnike

– skupino za pripravo na splošno maturo

Za več informacij nas kontaktirajte na 051 339 055 ali info@nana.si.

Preberi več ›

SKUPINSKI TEČAJI ANGLEŠKEGA JEZIKA

Kmalu se bomo v jezikovni šoli NANA ponovno družili na tečajih angleškega jezika. Tečaji potekajo v majhnih skupinah od 4 do 10 udeležencev.

RAZPISUJEMO 

  • predšolsko skupino
  • skupine za mlajše otroke
  • skupine za mladostnike
  • skupino za pripravo na splošno maturo

Za več informacij nas kontaktirajte na 051 339 055 ali info@nana.si

Prijave zbiramo do 4. 9. 2023.

Preberi več ›

ŠE ENO ŠOLSKO LETO SE ZAKLJUČUJE

Do konca smo pripeljali skupinske tečaje, zadnje individualne ure učencev in dijakov so na urniku še ta teden. Nekaj individualnih tečajev in tečajev poslovne angleščine pa bo potekalo tudi čez poletje. Letos smo začeli z novim projektom pisanja razglednic v angleškem jeziku. V NANI smo se pridružili platformi Postcrossing, napisali prve razglednice in jih poslali v Nemčijo, Belorusijo, na Kitajsko, Združene države in Rusijo. Tudi prejeli smo jih že par. V okviru našega projekta Culture Sharing Project so se osnovnošolci srečali z vrstniki iz Romunije, dijaki in naši bivši udeleženci, zdaj že študenti, pa so z veseljem predstavili Slovenijo in poklepetali s kolegi iz Flight Academy iz Ukrajine. V okviru tečajev smo nekaj ur posvetili izključno branju knjig v angleškem jeziku in tako spodbujali k odkrivanju čudovitega sveta knjig od najmlajših do tistih malce starejših. Bilo je pestro in zanimivo, lepo smo se imeli. Zdaj pa počitnice! Enjoy summer!

Preberi več ›

SVETOVNI DAN BRANJA

23. april je svetovni dan knjige. Mladi vse manj (radi) berejo, zato se pri NANI trudimo, da branje negujemo. To je seveda vključeno v vsakodnevne učne ure, kar nekaj ur pa smo pri tečajih namensko posvetili branju. Mladi udeleženci so si v naši šolski knjižici lahko izbrali knjige po svojem okusu in se potopili v svet pisane besede.

Preberi več ›

TEACHER’S VOICE 2022

V začetku novembra smo sodelovali na maratonu Teacher’s Voice, ki ga organizira Tatarova Lab. Maraton je bil razdeljen v štiri kategorije, v okviru kategorije Kultura in Aktivno državljanstvo smo predstavili naš project Culture Sharing project.

Preberi več ›

ZADNJA PROSTA MESTA

TEČAJI ANGLEŠČINE ZA OTROKE

Polnimo še zadnja prosta mesta.

Prijavite se na 051 339 055 ali info@nana.si.

Poglejte, kako se imamo na naših tečajih: https://www.nana.si/galerija-group-lessons/.

Pridružite se nam!

Preberi več ›

VPIS V SKUPINSKE TEČAJE ANGLEŠČINE

Nekaj poletnih počitnic je še ostalo, smo pa v jezikovni šoli NANA z mislili že pri novem šolskem letu. Vabimo vas, da se nam pridružite na skupinskih jezikovnih tečajih angleščine. Delamo v majhnih skupinah, poudarek je na uporabi jezika, delo je prilagojeno predznanju in željam udeležencem. Vpisujemo od predšolskih otrok do odraslih. V naši galeriji na https://www.nana.si/galerija/ si lahko pogledate, kako se imamo na naših tečajih. Prijavite se lahko na 051 339 055 ali info@nana.si. Prijave se zbirajo do 4.9. Se vidimo!

Preberi več ›

ČLANEK – CULTURE SHARING PROJECT

Na letošnji mednarodni konferenci za učitelje angleškega jezika IATEFL Slovenia je bil predstavljen tudi naš projekt Culture Sharing Project. V zborniku konference (Proceedings of the 27th IATEFL Slovenia Conference), lahko na strani 146 preberete članek o projektu.

Preberi več ›

ŠE ENO USPEŠNO ŠOLSKO LETO

Za nami je še eno uspešno šolsko leto. Sicer ponovno v znamenju kombiniranja v živo in prek spleta, smo pa kot v dobrih starih časih letos ponovno imeli ‘zaključke’ – to pomeni zabavne aktivnosti za ponovitev snovi ob zadnjem srečanju in seveda pogostitev. Posladkali smo se, poklepetali, si zaželeli lepe počitniške dni in se dogovorili, da se vidimo septembra.

Smo pa tudi čez počitnice odprti in sicer ure nadaljujejo individualni udeleženci. Za prihodnje šolsko leto načrtujemo nove aktivnosti ter projekte in vas vabimo, da se nam pridružite – v skupinah ali na individualnih urah. Več informacij najdete na naši spletni strani, lahko nas pokličite na 051 339 055 ali pišite na info@nana.si. Sledite pa nam lahko tudi na FB in Instagram-u, čez poletje podelimo še nekaj nagrad.

Preberi več ›

NAGRADNA IGRA #2

🎁 NAGRADNA IGRA #2 je tu! 🎁

Osvojite lahko 2 individualni jezikovni uri angleškega jezika.

❓ KAKO SODELUJETE❓

Facebook

✔ Všečkajte našo Facebook stran NANA.

✔ V komentar označite 3 osebe.

✔ Delite objavo s prijatelji na svojem osebnem profilu.

ali

Instagram

✔ Sledite profilu @nanaprevajanjeinizobrazevanje.

✔ V komentar označite 3 osebe.

✔ Delite objavo v svoji zgodbi in nas označite.

Nagradna igra #2 poteka od 23. 5. 2022 do 28. 5. 2022 do 20:00 ure.

🎉 V nedeljo, 29. 05. 2022, bomo izžrebali zmagovalca.

Preberi več ›

NAGRADNA IGRA #1

Prva nagradna igra je tukaj! Sodelujte in osvojite 2 individualni jezikovni uri angleškega jezika.

❓ KAKO SODELUJETE ❓

Facebook

✔ Všečkajte našo Facebook stran NANA.

✔ V komentar pod objavo označite 3 osebe.

✔ Delite objavo s prijatelji na svojem osebnem profilu.

ali

Instagram

✔ Sledite profilu @nanaprevajanjeinizobrazevanje.

✔ V komentarju označite 3 osebe.

✔ Delite objavo v svoji zgodbi in nas označite.

Nagradna igra #1 poteka od 19. 4. 2022 do 23. 4. 2022 do 20:00 ure

.🎉 V nedeljo, 24. 04. 2022, bomo izžrebali zmagovalca.

Preberi več ›

20!

NANA Prevajanje in izobraževanje praznuje rojstni dan – 20 let!

To je posebno leto za nas, zato smo se odločili, da ga bomo obeležili tudi z nagradnimi igrami. Prva prihaja že kmalu in nato bomo vsak mesec do začetka novega šolskega podarili kar nekaj nagrad – individualne jezikovne ure in tečajnine za tečaj angleškega jezika, zato vas vabimo, da nas spremljate.

 

 

Preberi več ›

V teh časih se velikokrat počutimo nemočni in se sprašujemo, kako pomagati v določenih situacijah tistim, ki to najbolj potrebujejo.

V vsaki vojni otroci in mladostniki zelo trpijo, odvzeto jim je otroštvo, možnost druženja in nenazadnje šolanja. Učitelji lahko pomagamo s svojim znanjem, ponudimo svoje storitve, ideje, podporo.

Zato se pri NANI priključujemo dvema iniciativama, ki bodo mladim v teh težkih časih, upajmo, prinesli vsaj malo sonca.

SR Teaching & Learning Fourth ELT Marathon Teacher’s Voice: Stand With Ukraine. https://www.subscribepage.com/elt-with-ukraine

NGO Smart Education – Online meetings/lessons for Ukrainian children https://bit.ly/3tQRrgl

 

 

 

 

Preberi več ›

PROJEKT LADJICE

Pri NANI sodelujemo pri projektu Ladjice društva Upornik. Gre za dobrodelni projekt »6.000.000 ladjic za 6.000.000 žrtev« v spomin žrtvam genocidov ter današnjim žrtvam človeške ignorance najranljivejših v naši družbi.

Živimo v času, ko je opominjanje na nedopustno ravnanje v zgodovini in na žalost tudi dandanes nujno in ozavestiti je treba tudi naše otroke in mladostnike. Zato smo pri urah angleščine tematiko obravnavali na udeležencem prilagojen način, z namenom osvetliti grozote nekega drugega časa in posvariti pred nepojmljivostjo dejanj današnjega časa.

Naši udeleženci pridno delajo ladjice, nekaj več kot tisoč jih je že, pričakujemo pa jih še več. Cilj projekta je zbrati 6.000.000 ladjic do 9. maja 2022, tako da – papir v roke in let’s make some more paper boats!


 

Preberi več ›

Konferenca IATEFL Slovenia 2022

Štirje dnevi na IATEFL Slovenia konferenci – inspirativna plenarna predavanja, zanimive predstavitve, uporabne delavnice, predstavitev našega projekta #CultureSharingProject (https://www.nana.si/projekti), srečanja s kolegi in nenazadnje ideje & aktivnosti, ki jih že danes lahko nesemo v razred.

 

 

Preberi več ›

2021 v slovo, v 2022 z novimi izzivi

Leto 2021 je minilo v znamenju prilagajanja, novih načinov poučevanja, malo na spletu, malo v učilnici, malo hibridno, skratka, prilagajanje je beseda, ki bi jo morda lahko označili kot najznačilnejšo za preteklo leto.

Ta čas je zaznamoval tudi naš projekt CultureSharingProject, ki smo ga skupaj s Q language school zasnovali med pandemijo. V skupnih urah udeleženci spoznavajo kulturo drugih držav iz prve roke – prek Zooma se namreč srečujejo z učenci/dijaki iz teh držav in tako spoznavajo tudi vrstnike, nove znance, prijatelje.

Tako imenovane mehke veščine (soft skills) in veščine 21. stoletja (21th century skills) so zelo pomemben del posameznikovega izobraževanja, zato jih skozi različne aktivnosti pri urah tudi poudarjamo.

Letošnje leto je za jezikovno šolo NANA tudi malo posebno – praznujemo namreč 20. obletnico obstoja. Pripravljamo različne aktivnosti za obeležitev tega mejnika. Vključili se bomo tudi v dobrodelni projekt društva UPORNIK (https://www.up-ornik.si/).

 

Preberi več ›

URADNI ZAČETEK PROJEKTA CULTURE SHARING PROJECT

Veseli smo, da lahko naznanimo uradni začetek projekta #CultureSharingProject.

Projekt se je razvil lanskega novembra iz ideje za skupno uro udeležencev izobraževanj dveh zasebnih jezikovnih šol iz Makedonije in Slovenije. Maria iz Makedonije, Q language school, in Nataša iz Slovenije, NANA Prevajanje in izobraževanje, sta imeli prvo skupno uro s svojimi udeleženci in ideja povezovati učence, dijake, študente iz različnih držav po svetu je bila rojena.

Bistvo projekta je dati mladim iz različnih držav po svetu možnost seznaniti se z različnimi kulturami in spoznati življenje vrstnikov iz prve roke.

Začetek novega šolskega leta smo izbvrali za uradni začetek projekta in želimo povabiti vse zainteresirane učitelje, da se nam pridružijo.

Informacije najdete na https://www.nana.si/projekti/, http://www.nana.si/galerija/, kontaktirate nas lahko na info@nana.si, q.language.school29@gmail.com.

Širimo naša in obzorja naših mladih!

Preberi več ›

KONFERENCA 4Cs ZA UČITELJE ANGLEŠČINE

Tokrat na konferenci ne bomo samo nabirali novo znanje in ideje, ampak jih tudi podajali. Prof. Nataša Merkaš bo predstavila naš projekt Culture Sharing Project.

Preberi več ›

REZULTATI IZPITOV CAMBRIDGE ENGLISH!

Danes so znani rezultati izpita Cambridge Advanced C1, ki so ga naši kandidati opravljali junija in ponovno smo ponosni!!! Izpit so opravili s povprečjem 95 %, nekaj kandidatov je doseglo tudi višjo raven in izkazali so znanje na nivoju C2. Prejšnji teden smo dobili rezultate izpita Preliminary B1, ko so naši kandidati prav tako dosegli izjemen rezultat – povprečna ocena 92 % in prav tako nekaj kandidatov, ki je izkazalo znanje na višjem nivoju B2. Čakamo še rezultate izpita First B2.

Vsem iskrene čestitke!!!

Preberi več ›

V ŽIVO – končno!

Letošnje šolsko leto je bilo ponovno a ‘big roller coaster’, bi lahko rekli. Malo smo bili v učilnici, potem se meseca oktobra preselili na splet in morali tam ostati več kot pol leta, ko so jezikovne šole lahko ponovno sprejele kandidate, s pogojem 30 m2 na osebo. Ker naši prostori niso tako veliki, so morale skupine ostati na daljavo, v učilnico so se ob upoštevanju ukrepov vrnili le individualni kandidati.

Po več kot pol leta pa smo se ponovno videli z eno izmed skupin, ki je imela zadnji termin in zaključili smo V ŽIVO. Ker še vedno ne smem povabiti skupin v notranje prostore, je bilo vse potrebno pripravljeno zunaj. 🙂 Veseli smo bili, da se vidimo, klepetali smo, zopet smo v roke vzeli flashcards (ki so šle potem v karanteno 🙈), igrali pantomimo, se malo okrepčali ter razšli z dobrimi željami za lepe počitnice.

 

Preberi več ›

Litva&Slovenija

V okviru projekta Culture Sharing so se srečali udeleženci naše jezikovne šole in gimnazijci iz mesta Vilkaviškiš iz Litve. Skupaj smo preživeli zanimivo uro, dijaki so predstavili državi, način življenja, imeli pa so priložnost tudi klepetati in postaviti vprašanja o temah, ki jih še posebej zanimajo. Skratka, še eno srečanje, ki je popestrilo ure angleščine in morda zasnovalo tudi kakšno novo prijateljstvo.

#CultureSharingProject

Preberi več ›

LITVA

Super smo se imeli z gimnazijci iz mesta Vilkaviškis iz Litve, ko smo se srečali na skupni uri v okviru #CultureSharingProject. Spoznavali smo hrano, znamenitosti in športnike obeh držav, mladi pa so poklepetali tudi o svojem prostem času in najljubših aktivnostih.

Preberi več ›

CULTURE SHARING PROJECT: LITHUANIA

Nadaljujemo project Culture sharing. Tokrat se srečamo z dijaki iz Litve.

Preberi več ›

BOŽIČNA ANGLEŠČINA

Vsako leto zadnjo uro tečaja v letu poimenujemo “božična angleščina” in se za zaključek leta ob prazničnih aktivnostih malce posladkamo s pecivi in piškoti. Ker letos žal to ni bilo mogoče, naj bo ‘nadomestek’ tale fotografija iz učilnice. Ko se ponovno srečamo v živo, pa nadoknadimo. 😉

Preberi več ›

CULTURE SHARING PROJECT – POLJSKA

S projektom Culture Sharing želiva ustanoviteljici Maria, Q language school, Makedonija in Nataša, Nana Prevajanje in izobraževanje, Slovenija, povezati učence angleškega jezika na globalni ravni, jim ponuditi možnost spoznavanja različnih kultur in mednarodne komunikacije, izmenjavanja idej in možnost, da se povezujejo in sodelujejo. Po začetnih urah med učenci se mreža držav širi, danes se srečajo učenci iz Slovenije in Poljske, kmalu spoznavamo Latvijo…

Preberi več ›

CULTURE SHARING PROJECT

Povezali smo se s šolo Q language school iz Makedonije ter začeli projekt Culture Sharing. V skupnih urah so učenci in dijaki spoznavali osnovne značilnosti držav, imeli priložnost klepetati z vrstniki in si izmenjati različne informacije in izkušnje. V teh nenavadnih časih so malo drugačne ure angleščine še posebej dobrodošla popestritev in dodana vrednost za mlade udeležence jezikovnega izobraževanja. Sledi še več takšnih srečanj v sodelovanju z državami po svetu. 🙂                        

 

Preberi več ›

LET’S TALK

Vsi moji udeleženci – otroci, najstniki, odrasli – vedo, kako rada uporabljam kartice pri naših urah. Slikovne kartice, besedilne kartice, vse kartice! Uporabljamo jih za predstavitev nove teme, ponovitev, fillerje, za predstavitev nove strukture, kot vodilo pri pisanju, za pogovor itd.

In danes sem prejela dolgo pričakovani paket s čisto novimi karticami od Let’s talk – conversation cards. Že dolgo se nisem tako veselila kakšnega paketa in komaj sem čakala, da vidim, kaj vse je v njem. Torej, dragi moji udeleženci, zdaj pa komaj čakam, da jih boste lahko preizkusili in prepričana sem, da vam bodo zelo všeč! 🙂 

NANA Prevajanje in izobrazevanje https://www.facebook.com/NanaPrevajanjeInIzobrazevanje/

Let’s talk Conversational Cards https://bit.ly/33p9Dkd

 

Preberi več ›

TEČAJI ANGLEŠČINE NA DALJAVO

Prvi teden popolnoma spremenjenega načina življenja in dela je za nami. Naš vsakdan se je korenito spremenil, situacija ni enostavna. Iz dneva v dan se vrstijo omejitve, zapirajo ustanove – zaprte so ŠOLE. Vendar smo v tem tednu vsi skupaj dokazali, da zmoremo. Zmoremo biti pozitivni in zmoremo narediti največ po svojih najboljših močeh! 🙂

V izobraževalnih ustanovah je steklo poučevanje na daljavo. Z veseljem opazujem učitelje, učence, dijake, kako se vsak dan posvečajo šolskim obveznostim in se trudijo, da bodo opravili vse potrebno, preden se vrnejo v šolske klopi.

Tudi pri nas, NANA Prevajanje in izobraževanje, se individualne ure in skupinski tečaji angleščine nadaljujejo – preko spleta. Zelo sem hvaležna vsem za pripravljenost urediti vse potrebno, še posebej staršem najmlajših udeležencev, da so lahko tečaji angleščine stekli v spletnem okolju. Tako smo že prejšnji teden izvedli večino terminov in to zelo uspešno. Dobimo se na spletni platformi, ki je za nekaj časa zamenjala učilnico, uporabljamo spletne učilnice, aplikacije, skratka, hvaležni smo za vso tehnologijo. 💻

Vsem skupaj želim predvsem veliko zdravja, pazite nase, ostanite doma in upoštevajte navodila.

Kmalu se ponovno vidimo!

Nataša

https://4d.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174680850

Preberi več ›

Obvestilo v zvezi s Korona virusom

Spoštovani udeleženci/starši udeležencev!

Želim vas obvestiti, da pri NANi tečaji in individualne ure angleščine potekajo po ustaljenem urniku.

V skladu s splošnimi navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport vas obveščam o splošnih napotkih in usmeritvah glede ravnanja v času širitve Koronavirusa.

V Sloveniji še ni bil potrjen noben primer in da kar najbolj zajezimo širjenje virusa, je potrebno upoštevati vsakodnevne preventivne ukrepe:

– Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.

– Ne dotikamo se oči, nosu in ust.

– V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.

– Upoštevamo pravila higiene kašlja.

– Redno si umivamo roke z milom in vodo.

– Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Pri NANI sledimo vsem napotkom, ki jih izdajajo pristojne inštitucije, prosim pa starše – predvsem mlajših otrok, da jih dodatno opozorijo na higieno kašlja in umivanja rok.

Točna inkubacijska doba novega virusa še ni znana, naj pa bi bila okoli 14 dni. Zato napotek vsem tistim, ki ste v zadnjih dveh tednih bili na katerem koli izmed kriznih območij, da še posebej spremljate svoje zdravstveno stanje in ostanete doma. V primeru pojava simptomov ravnajte v skladu z navodili NIJZ.

Podrobne informacije najdete na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019 in na spletni strani Vlade RS: https://www.gov.si/podrocja/zdravje/preventiva-in-skrb-za-zdravje/obvladovanje-nalezljivih-bolezni/koronavirus/.

Vsem želim veliko zdravja, predvsem pa, da ob upoštevanju splošnih navodil nadaljujemo s vsakodnevnim življenjem in se ne prepuščamo paniki.

Se vidimo!

Preberi več ›

Novo spletno izobraževanje SOFTENGLISH

V mesecu marcu bo ponovno potekal spletni tečaj SoftEnglish, obsegal bo 3 module, 22., 29. marec in 5. april, po opravljenem izobraževanju pridobite certifikat. Več informacij in prijava na https://anglitanglit.com/course/.

Preberi več ›

SPLETNI TEČAJ SOFTENGLISH

 

Po uvodnem SoftEnglish webinarju, ki ga je pripravila Daniella De Winter iz SoftEnglish, nadaljujemo z izobraževanjem za vse, ki bi želeli izvedeti več o metodi SoftEnglish in kako pomagati tistim, ki imajo težave pri branju v angleščini.

Spletni tečaj bo obsegal 3 module, 12., 19. in 26. januar, po opravljenem izobraževanju pridobite certifikat. Prijavite se lahko na: https://softenglish.io/…/online-course-how-to-teach-english….

Pohitite, do 8. januarja je čas za hitro prijavo, early birds dobijo še igro SoftEnglish.
Za več informacij in podroben program tečaja pišite na info@nana.si.

Preberi več ›

PRIJAVE NA TEČAJE

V tem tednu še zbiramo prijave za tečaje pri NANI 🙂.
Mesto ali dva sta še v naslednjih skupinah:

– skupina 1. & 2. razred (začetna skupina)
– skupina 6. razred (nadaljevalna skupina)
– skupina 1. letnik (nadaljevalna skupina)
– SoftEnglish metoda (začetna skupina) www.nana.si/SoftEnglish

Začnemo naslednji teden!

Prijave na info@nana.si, 051 339 055.

Preberi več ›

SoftEnglish

Pri NANI smo ponosni, da smo zastopniki za SoftEnglish. Gre za drugačen, netradicionalen in inovativen pristop, s pomočjo katerega se lahko vsakdo nauči brati v angleščini. V septembru začnemu s tečajem SoftEnglish, ki je namenjen otrokom 3.,4. in 5. razreda. Za več informacij o metodi, vseh materialih in tečaju nas pokličite na 051 339 055, pišite na info@nana.si ali se oglasite pri nas NANA Prevajanje in izobraževanje in z veseljem vam bomo pobliže predstavili SoftRead metodo. 🙂

Preberi več ›

PRIDNI TUDI MED POČITNICAMI

Pri NANI se tudi med poletnimi počitnicami marsikaj dogaja. V začetku julija smo imeli POČITNICE PRI NANI, kjer smo se zabavali ob pestrem izboru aktivnosti; redno potekajo individualne ure tako za odrasle kot za šolarje, pa tudi tiste najmlajše, ki so še v vrtcu. Seveda je treba poskrbeti tudi za novosti kar se tiče materiala, zato so se pri nas oglasili tudi predstavniki različnih založb. Vmes pa poskrbimo tudi za prevode in lekture. Skratka, pestro je!

Preberi več ›

POČITNICE PRI NANI

V tednu od 1. do 5. julija bodo pri NANI potekale ure angleškega jezika v okviru POČITNIC PRI NANI. Kot se za zaslužene počitnice spodobi, se bomo zabavali in uživali – z angleščino, še bolj kot med šolskim letom. 😉 Izbirate lahko med dvema terminoma, ki sta vsak namenjena svoji starostni skupini in prilagojenim aktivnostim. Prijave zbiramo na info@nana.si ali 051 339 055 do 27. junija.

1. TERMIN 1.–5. julij  I 8.30–10.00

Pri urah bomo delali po edinstveni metodi SoftRead, ki se osredotoča na veščini branja in pisanja v angleščini, kar mnogim na začetku spoznavanja z jezikom predstavlja težavo. Vendar ne gre za ‘klasiko’, temveč za zanimiv in otrokom privlačen način spoznavanja zakonitosti branja, to pomeni, s pomočjo uporabe slikovnih in besednih kartic, iger, plakatov, različnih aktivnosti in pridobivanjem novega besedišča. Na http://www.nana.si/softenglish/ si lahko več preberete o sami metodi.

ŠT. UR: 10

TERMIN: 1.–5. JULIJ I 8.30–10.00

STAROST: primerno za učence, ki so končali 2.–5. razred

CENA: 75 EUR (vključeno gradivo)

* za izvedbo morajo biti vsaj 4 udeleženci

2. TERMIN 1.–5. julij  I 10.15–12.30

Dandanes je angleščina prisotna na vseh področjih. Predvsem mladi se z njo srečujejo dnevno – na Internetu, socialnih omrežjih, pri gledanju filmov, oddaj, tudi pri iskanju različnih podatkov za šolo. Zelo pomembno pa je, da nam jezik služi za sporazumevanje. Zato se bomo pri urah osredotočali ravno na sporazumevanje in skozi obravnavo različnih tem in s pomočjo debat razvijali to tako pomembno veščino. Mnoge aktivnosti – igre, uporaba slikovnega materiala, veliko prostora za kritično razmišljanje – bodo dopolnile naše ure. LET’S TALK! 

ŠT. UR: 15

TERMIN: 1.–5. JULIJ I 10.15–12.30

STAROST: primerno za učence, ki so končali 6.–9. razred

CENA: 68 EUR

* za izvedbo morajo biti vsaj 4 udeleženci

Preberi več ›

ZAKLJUČEK TEČAJEV

Šolsko leto se počasi izteka in tudi pri NANI smo zaključili s skupinskimi tečaji. Kot običajno smo zadnje ure tečaja preživeli v sproščenem vzdušju, utrjevali pridobljeno znanje ob različnih igrah, se malce posladkali, udeležencem razdelili potrdila in podarili majhne pozornosti ob uspešnem zaključku. Jeseni pa se ponovno vidimo!

Preberi več ›

QUEEN’S BIRTHDAY PARTY

V torek, 14. maja, je britansko veleposlaništvo v Ljubljani pripravilo vsakoletni sprejem ob rojstnem dnevu angleške kraljice in povabilo okoli 500 gostov z različnih področij delovanja. Istočasno se je v Sloveniji mudil kraljičin najmlajši sin, princ Edward. Med drugim se je srečal z mladimi v okviru programa za mlade MEPI – Program Mednarodno priznanje za mlade, dogodka @Worldready – for Jobs of the Future, prav tako pa se je udeležil sprejema, kjer se je poleg rojstnega dne obeležil tudi prvi dan slovensko-britanskega prijateljstva. Počaščeni smo, da smo bili del tega lepega dogodka. #NanaPrevajanjeInizobrazevanje

Preberi več ›

APTIS – IZPIT IZ ANGLEŠČINE ZA PRIHODNOST

Izpit Aptis je inovativno učinkovito orodje za preverjanje znanja angleščine, ki ga je razvil British Council. Omogoča hitro in cenovno ugodno ocenjevanje jezikovnih spretnosti. Je popolnoma prilagodljiv vašim željam in potrebam. Namenjen je podjetjem, državnim organom, izobraževalnim ustanovam, ki želijo preveriti znanje svojih zaposlenih ali bodočih sodelavcev. Prav tako je namenjen posameznikom, posebna različica pa je na voljo tudi za mladostnike (Aptis for Teens).

Jezikovna šola NANA je pooblaščen center za izvajanje Aptis izpitov. Pri nas se dogovorite za dan in uro opravljanja izpita, ki ustreza vam. Za podrobnejšo predstavitev in vsa vprašanja nas lahko pokličete na 051 339 055 ali pišete na info@nana.si ter se dogovorite za srečanje. Z veseljem vam bomo ponudili vse potrebne informacije o APTISU – IZPITU IZ ANGLEŠČINE ZA PRIHODNOST!

Preberi več ›

Branje in pisanje v angleščini/Tečaj za začetnike

Branje in pisanje sta spretnosti, ki posebej v angleškem jeziku povzročata kar nekaj preglavic, predvsem zaradi razlik med zapisom in izgovorjavo besed. Če pa se učenec spopada z disleksijo, to lahko branje in pisanje še dodatno oteži.

Zato pri NANA Prevajanje in izobraževanje pripravljamo nov tečaj, kjer se bomo osredotočali ravno na težave pri teh dveh veščinah. Delali bomo po metodi SoftRead (SoftEnglish), ki je edinstvena in se osredotoča na reševanje in tudi preprečevanje težav (več informacij pod zavihkom SoftEnglish).

Tečaj je primeren za otroke 2., 3. in 4. razreda. Trajal bo 20 ur, ob sobotah od 8.30 do 10.00, začnemo 2. februarja 2019. Prijave zbiramo do 18.1.

Za vse dodatne informacije pišite na info@nana.si ali pokličite na 051 339 055.

Preberi več ›

SoftEnglish

!!!Novo!!! SOFTENGLISH – Prilagojeni materiali za učenje branja in pisanja v  angleščini, še posebej primerni za dislektike. NANA prevajanje in izobraževanje je zastopnik za materiale v Sloveniji. Kmalu več podrobnosti. 🙂

 

Preberi več ›

Zaključne ure tečajev 🙂

Šolskega leta je konec! 👏 V tem tednu smo tudi v jezikovni šoli NANA zaključili s tečaji v skupinah. Udeleženci se že pripravljajo na počitnice, septembra pa se ponovno vidimo. Vsem želimo čudovite poletne dni, prilagamo pa še par utrinkov z naših zaključnih zabav.

Preberi več ›

Veeeelik paket novih iger

Dopolnitev že obstoječe zbirke raznovrstnih materialov – veeeelik paket novih iger #Regipio za popestritev jezikovnih ur angleščine. Pa ne samo za otroke, tudi za naše odrasle udeležence. Tudi za poslovno angleščino.

Učenje jezika že dolgo ni več samo učbenik, delovni zvezek in pisalo. Če želimo udeležencu jezik približati na zanimiv in učinkovit način, morajo tudi metode biti takšne in uporaba različnih didaktičnih iger je vsekakor ena izmed njih. Vsi se radi igramo – najmlajši uživajo ob različnem slikovnem materialu, preprostih igrah, kot sta spomin ali bingo, učenci, dijaki ob razpravljanju o najrazličnejših aktualnih temah, z odraslimi širimo besedišče in delamo na pogovoru s pomočjo besednih kartic in tako naprej. Skratka, učenje za življenje (beri: uporabo ) mora biti zanimivo in seveda ciljno usmerjeno.

 

Preberi več ›

Praznična angleščina

Utrinki iz naših prazničnih druženj pri angleščini … Uživali smo ob sestavljanju božička z zaprtimi očmi, nakupovali v božični trgovini, se posladkali, malce obdarovali … skratka, super je bilo!

 

Preberi več ›

Tečaji in individualne ure angleščine in nemščine

Novo šolsko leto se začenja in s tem tudi naši jezikovni tečaji za otroke. Vabimo vas, da se nam pridružite pri odkrivanju angleščine in nemščine, prijave zbiramo do 16.9.2016. Tečaji potekajo v majhnih skupinah, enkrat na teden. Prav tako nudimo individualne jezikovne ure, za katere je vpis skozi vse leto. Program izobraževanja je popolnoma prilagojen udeležencu. Pri nas se lahko tudi pripravite na mednarodni izpit. Vabljeni!

nana_billboard_fb

Preberi več ›

Počitniško druženje na uricah angleščine

Prejšnji teden smo se družili na uricah angleščine. V torek so angleško govoreče države spoznavali mlajši udeleženci, v četrtek pa starejši. Pobližje smo spoznali Združeno kraljestvo, Združene države Amerike in Avstralijo. Nasmejali smo se, ko so otroci oponašali živali, ki živijo na ozemlju teh držav, spoznavali smo značilno hrano, s katero smo se tudi okrepčali, poslušali različne ‘angleščine’ in se zabavali ob ‘hecnih’ izgovorjavah. Naučili smo se, da Britanci drugače rečejo piškotu kot Američani in še veliko drugega. Skratka, imeli smo se lepo. Da se prepričate, da je bilo res tako, pa še nekaj fotografij.

Preberi več ›

Zaključek jezikovnih tečajev

Še malo, pa bo šolskega leta konec, pri nas pa smo že zaključili s tečaji za otroke. Celo leto smo se fino imeli, na zadnjih srečanjih še malo ponovili in se posladkali. Zdaj se vsi veselimo počitnic, pa tudi da se naslednje šolsko leto ponovno vidimo. Da pa nam ne bo preveč dolgčas po angleščini, se bo tudi med počitnicami pri nas kaj “dogajalo”. O podrobnostih vas bomo obveščali na naši spletni strani in na FB strani. Za zdaj pa še nekaj utrinkov z zaključkov tečajev.

 

Preberi več ›

Cambridge English KET for Schools

Ne pozabite, zadnji rok za prijavo na junijski rok 2016 za izpit KET for Schools je 6. maj, 2016.

Preberi več ›

Prenovljena spletna stan

Pozdravljeni na naši prenovljeni spletni strani.
Za vas smo pripravili pregled naših storitev v popolnoma novi preobleki, podkrepljen s predstavitvijo načina dela v besedi in sliki. Vabimo vas, da si ogledate stran, če želite dodatne informacije, pa nas pokličite ali nam pišite.

Preberi več ›

Zimske počitnice

Naše učilnice bodo ta teden samevale – počitnice so tu!!! Želimo vam lepe proste dni in se ponovno vidimo 29. 2. 2016.

Preberi več ›

Priprave na maturo

Mesec maj bo kmalu tu in s tem opravljanje poklicne in splošne mature. Vabimo vas, da se nam pridružite na pripravah za maturo. Pokličite in dogovorili se bodo za individualni program priprave na maturo.

Preberi več ›

Cambridge English

Imate namen v prihodnosti opravljati katerega izmed Cambridge izpitov? Oglasite se pri nas in skupaj bomo poiskali ustrezno obliko izobraževanja za vas.

Preberi več ›